Dnevne ponude toplih obroka

Marenda je uobičajen naziv kojim dalmatinci zovu topli obrok koji se jede između doručka i ručka. Riječ dolazi iz talijanskog jezika, točnije iz Venecije, a budući da je Venecija vladala našim krajevima, preuzeta je ta riječ iz mletačkog dijalekta.
Hrvatski naziv za marendu je užina, a Zagrebčani koriste i riječ gablec.

Izbor jela

U dnevnoj ponudi imamo tri topla jela po cijeni porcije od 30 kuna.
Za marendu kuhamo tradicionlna domaća jela, ovisno o sezoni namirnica, ali mogu se i po cijeni marende dobiti mesna jela po narudžbi.
U ponudi domaćih jela su; gulaš od junetine ili janjetine, pečena teletina ili odojak, pohana piletina i pileći bataci, svinjski kotlet i vrat, junetina u umaku, grah ili raštika sa suhim mesom, tripice, punjene paprike, sarma, polpete, pohane lignje, tjestenina sa tunjevinom, pržene trilje ili srdele, bakalar, pašticada sa njokima...

Kontaktirajte nas