Marenda je uobičajen naziv kojim dalmatinci zovu topli obrok koji se jede između doručka i ručka. Riječ dolazi iz talijanskog jezika, točnije iz Venecije, a budući da je Venecija vladala našim krajevima, preuzeta je ta riječ iz mletačkog dijalekta.
Hrvatski naziv za marendu je užina, a Zagrebčani koriste i riječ gablec.
U dnevnoj ponudi imamo tri topla jela po cijeni porcije od 30 kuna.
Za marendu kuhamo tradicionlna domaća jela, ovisno o sezoni namirnica, ali mogu se i po cijeni marende dobiti mesna jela po narudžbi.
U ponudi su; janjeći gulaš, pečena teletina, pileći batak, pečeni odojak, pohana piletina, juneći gulaš, svinjski kotlet, svinjski vrat, junetina u umaku, grah sa suhim mesom, svinjski medaljoni, raštika sa suhim mesom, tripice, punjene paprike, sarma, pržene srdele, polpete, prženi gavuni-girice, pohane lignje, tjestenina sa tunjevinom, pržene trilje, bakalar.