Dobro došli dragi prijatelji

...još kad ovdje vidim vaše lice milo, znam da radi toga živit je vridilo.
Čuvajte mi dico more i Neretvu, Dalmaciju zemlju, našu viru svetu...

Dobro došli dragi prijatelji

...još kad ovdje vidim vaše lice milo, znam da radi toga živit je vridilo.
Čuvajte mi dico more i Neretvu, Dalmaciju zemlju, našu viru svetu...

Naši gosti o nama

Perfect lunch time break

Stopped in on our way to Mostar. Lovely little konoba on roadside with very friendly and welcoming host. Ordered prsut and anchovies with bread. Sounds simple but it was delicious and simple is often best. Bread was freshly made and we thoroughly enjoyed the meal and chatting to the host.

August 2016

Sue L, Australia

Dolazim opet

bila jednom ... i sigurno ću opet doći ... ljubazno osoblje, hrana preukusna, okoliš božanstven .. eto mene opet !!!

Svibanj 2017

Duška Mušić

Lovely

Place to eat in Metkovic. Highly recommendation for konoba Lanterna. Tasty food and pleasent staff are most important things at any restaurant.

August 2015

Filip M

Obiteljski restoran

Srce dugovječnog i uspješnog obiteljskog posla čine supružnici Nada i Jure Talajić. Već u svojim mladim danima nakon što su stekli obrazovanje u dubrovačkoj ugostiteljskoj školi, pokrenuli su obiteljski posao te je iza njih više od 40 godina ugostiteljskog i domaćinskog iskustva, prekrasnih druženja, uspomena i trajnih prijateljstava sa mnogobrojnim gostima iz cijelog svijeta, od kojih se mnogi često i rado vraćaju.

Danas je nositelj poslovanja njihova kćer Mihaela, koja unosi novi žar u posao uz koji je odrasla, njegujuću i dalje tradicionalne vrijednosti, kako domaćih jela tako i tople i ugodne domaćinske atmosfere.

Tradicija i izvornost

Voleći život, tradiciju i lijepe stvari, vlasnik Jure Talajić cijeli je svoj život obraćao pažnju i sakupljao tradicionalne predmete koji su nekoć bili u upotrebi u svakodnevnom životu Neretvana. Neki od njih uz druge umjetničke predmete i ukrase izloženi su prostoru restorana. Većina njih je skupljena u vrlo zahvalnu zbirku koja se nalazi u posebnom uređenom prostoru uz restoran, te je zaljubljenici u povijest i umjetnost mogu pregledati, upoznati se i na taj način s naslijeđem doline Neretve i u njoj uživati.

Ambijent

U Konobi Lanterna uređenje interijera vođeno je željom da se gosti osjećaju ugodno i opušteno. Klimatizirani prostor i prostrana terasa koju osvježava ljetni povjetarac uz Neretvu adut su u toplim danima, a zimi ugodni grijani prostor upotpunjen velikim kaminom u kojem gori vatra i pucketa drvo za potpuno opuštanje i uživanje u hrani i ambijentu.

Prekrasan ures kući i restoranu je okućnica i vrt. U njoj su mjesto našli prekrasni i plodonosni kiwi i smokva, tu je mirisno stablo jasmina te puno mediteranskog bilja i cvijeća koje je njegovano sa posebnom pažnjom i ljubavlju.

  • Stogodišnje masline

    U naslijeđu obitelji je stogodišnji maslinik na lokalitetu Raba, iz kojeg nastaje extra djevičansko maslinovo ulje koje se u Konobi Lanterna upotrebljava za pripremu jela
  • Neretvanske mandarina

    Nasad mandarina koji se nalazi u donjoneretvanskom kraju, u posjedu je obitelji, te se uvijek u doba sezone mandarina mogu degustirati, a koriste se za izradu raznih slastica koje su u ponudi restorana

Neretvanski i dalmatinski specijaliteti

Proslave

Marende